Меню

Затвори
menu

Чудните мостове

Затвори
Чудните мостове
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:41.81913613708518, 24.58182853121147

Родопи е огромна планина намираща се в Югозападна България. Тя е с площ от около 18 000 m2. Там може да намерите разнообразна растителност, много видове животни, красиви забележителности и спокойствие и тишина. Планината е най-обширната в България.

В Западните Родопи може да посетите и една красива забележителност – Чудните мостове. Те представляват скален феномен, който е разположен на 1450 метра надморска височина. До тях има удобен път, като преди самите тях има и място за автомобили.

Близо до тях също така има и място за екстремно спускане по метален кабел. Там е отлична идея за кратка разходка сред природата, особено през топлите сезони. Може да се посети с цялото семейство.

Маршрут

До феноменът се стига по удобен път, който завива на запад от основния път между Асеновград и Смолян. Чудните мостове се намират на 55 километра югозападно от Асеновград. Пътува се по пътя към Смолян, като след 38 километра, малко след Хвойна се прави десен завой и се продължава около 30 минути в същата посока. Може също така да въведете името на забележителността в Google карти. Малко преди самата забележителност има и място за оставяне на вашия автомобил.

Още за Чудните мостове

Скалният феномен Чудните мостове е разположен на запад от главния път между Асеновград и Смолян. До тях се достига с автомобил. Те се намират на 1450 метра надморска височина.

Те представляват няколко моста, най-големият от които е около 15 метра широк, като той е дълъг около 100 метра. Другият мост е дълъг 60 метра и висок 50. След него също така има и трети мост.

Феноменът се намира на няколко километра северно от село Забърдо. До мястото се достига по удобен асфалтов път, от главния път между град Асеновград и град Смолян.

Забележителности близо до Чудните мостове

Връх Снежанка – върхът се намира на около 48 километра южно от Чудните мостове. До него се стига по главният път към Смолян, като след Пампорово се прави десен завой към кулата на Снежанка. Може да въведете името на забележителността в Google карти. Може да спрете с колата си направо на минути преди самата кула, където има място за паркиране. От върха се откриват чудни гледки към голяма част от Родопите.

Орфееви скали – тази красива забележителност се намира на минути преди връх Снежанка. До нея се стига по същия път към Смолян, като след Пампорово се прави десен завой към кулата на Снежанка, като малко преди достигането на кулата, на десен завой, ще видите място за паркиране и беседка. Там трябва да оставите колата си и да продължите около 10 минути в права посока (юг) в гората, като там има удобна пътека, която ще ви отведе право на Орфееви скали, от където може да видите красива панорамна гледка над Смолянските езера и околията.

Екопътека Невястата – на около 50 километра южно от Чудните мостове може да видите и красивата екопътека – Невястата. Тя представлява кратка разходка на красиво място над град Смолян. Там има красива природа и чудна панорама над околията. До нея се стига по главния път към Град Смолян, като на един от завоите (десен) вляво ще видите голяма табела с надпис Невястата. Там има място за оставяне на колата и вие трябва да помете пеша по пътя вдясно, по тясна горска пътека, която ще ви отведе до красива панорамна гледка.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Асеновград

Водопад до Новаково
Водопад до Новаково
Близо до:Асеновград


Римски мост до ТОполово
Римски мост до Тополово
Близо до:Асеновград


Араповски манастир Света Неделя
Араповски манастир
Близо до:АсеновградВръх Соколица
Връх Соколица
Близо до:Смолян


Водопад Гюллек
Водопад Гюллек
Близо до:Кърджали


Язовир Марково
Язовир Марково
Близо до:ПловдивХижа Здравец
Хижа Здравец
Близо до:Пловдив


Голям Устински водопад
Голям Устински водопад
Близо до:Перущица