Меню

Затвори
Меню

Славееви Скали

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Славееви скали гледка
Славееви скали гледка
По пътя към Славееви скали
Стълбата на Славееви скали
Време Време:1:30
Трудност Трудност:Средна
Близо до Близо до:Велинград
Координати Координати:42.04410845284754, 23.936912661830025

Велинград е известен като спа столицата на Балканите, там е пълно със спа центрове, минерални бани, басейни , плажове и други. Града се намира на границата между Родопите и Рила планина. Освен тези интересни места за почивка и забавления, града е много близо до уникална природа.

Близо до него може да посетите Славееви скали. Славееви скали се намират близо на – няколко километра северозападно от града. Те предлагат красива панорамна площадка от която има много хубави гледки. До нея се стига по приятен за разходка път, като голяма част от него е широк и удобен.

Славееви скали са чудесно място за лека разходка в планината или гората. Пътя е лесен и удобен, като е полегат и не много стръмен, единствената трудна част качването на самата площадка, което става чрез дървена стълба.

Маршрут

Маршрут Славееви скали - Велинград

Покажи маршрута За да достигнете до Славееви скали, може да оставите колата си във Велинград и да поемете посока запад, по булевард Хан Аспарух, след което към края на града да продължите леко в дясно, пътя върви успоредно на пътя за Юндола. След което се прави десен завои и се продължава по пътя на североизток. Пътят е поддържан и има табели с информация. Широкия път става в тесен горски път, което е почти накрая на разходката. Малко след това, ще изкачите нагоре и ще достигнете до чудните гледки на Славееви скали. Прехода от Велинград до местността е приблизително 5.5км.

Още за Славееви скали

Скалния феномен се намира близо до Велинград. Той е чудесна идея за кратка разходка в гората или в планината. Ако обичате да правите панорамни снимки или видеа е чудесен избор. Мястото е много красиво и пътя до него е добре обозначен. От мястото може да се видят Родопите и техните прекрасни гледки. Славееви скали са център на тракиисйки некропол.

Още забележителности близо до Славееви скали

Може да посетите историческия музей във Велинград, където може да научите много интересни истории.

Наблизо, също така се намира и парк Клептуза, той е в южната част на Велинград. Там има езерце и чудесни гледки, супер идея за една лека разходка.

Наблизо се намира също така kонна база Сивек. Също може да посетите и Плиоценския музей, там има находки от плиоцена, открити в находище в местността.

Наблизо е и чуден връх – връх Милеви Скали, който се намира близо до Семчиново, като може да се катери пеш или да стигнете почти до върха по тесен асфалтов път.

На 30-ина минути се намира и Батак, където може да посетител историческия музей. Освен него, може да идете и на разходка на язовир Батак, които се намира на няколко км от града.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано