Меню

Затвори
menu

Рудник Цар Асен

Затвори
Рудник Цар Асен
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:42.35597323994511, 24.33993437291769

Популярността на рудник Цар Асен е добита през послдните няколко години, тъй като от една страна той е изоставен обект на някогашен добив на медна руда, от друга страна пък има много красиви цветове, особено през слънчевите дни през топлите сезони, когато навсякде около него е тихо, спокойно и обагрено в зелен цвят, а самта вода също има чуден синьо-зелен отенък, което я прави да изглежда много красиво и сякаш е изленал от приказките. Въпреки това разбира се, мястото не става за къпане, тъй като водата е силно токсична. Там все пак е отлична идея за разходка с приятели, пътят до него е поддържан и удобен дори за ниски коли, като има достатъчно места за спиране, а до него областта е спокоина и красива, идеално за разходка и приятен следобед.

Маршрут

Цар Асен е малко селце намиращо се на северозапад от Съединение, малко над магистрала Тракия. Самият рудник се намира на запад от селцето, ако идвате от село Черногорово (през магистралата), трябва да минете през село Росен, след което през Цар Асен, още в началото на селцето трябва да направите ляв завой, и да продължите по пътя няколко минути, като след това вляво ще видите огромната дупка, пълна с красиви отенъци на водата, кяото е събрана в нея.

Още за рудника

Рудникът е изоставен по времето на социализма, служил е за добиване на различни видове цветни метали, в днешно време не се използва, като прилича многобройни почитатели на интеерсните места в България.

Мястото наподобява сцени от холивудски филми, поради уникалните водни нюанси.

Освен това пътят до него е доста лек и удобен, като от мястото на оставяне на автомобила ви, отнема не повече от 5-10 минути разходка сред открита поляна, на която има много растения, а наоколо всичко е тихо и спокойно.

Мястото е отлична идея за интересни снимки, както и за приятна лека разходка с приятели.

Забележителности близо до рудник Цар Асен

Крепост Траянови Врата – древноримската крепост е много красива, намира се на 55 километра западно, точно по магистрлата по пътя към град София. Можете да стигнете за около 40-50 минути с нормално каране. Малко преди самата крепост има отбивка вдясно, която ще ви отведе на крепостта. Там се заплаща входна такса и можете да я посетите.

Рейтинг: 4

Все още не е гласувано