Меню

Затвори
menu

Полезни приложения

Когато ходите на разходка, ако искате да намирате нови места, освен информация за паркиране, и състоянието на пътя и местоположението е добре да имате и полезни приложения във вашия смартфон. Тук ще споделим някои от най-удобните и качествени приложения, с които може да си послужите ако решите да направките разходка – било то до известна забележителност, градове, села, водопади, екопътеки или дори върхове.

Google карти

Едно от най-известните приложение за геолокация. Приложението идва с телефоните андроид, които са масови на пазара. То се използва лесно и е много удобно. Има много маршрути, показва ако има забавяне на трафика и много други.

Негови основни недостатъци са, че липсват много пешеходни маршрути, изисква интернет за да зареди картата и да ви предложи подходящ маршрут и също така дори да използвате офлайн карти, трябва да се презареждат през определен период от време. Приложението е удобно ако ходите до по-известните забележителности в България, особено в населени места. В него също така може да разгледате и качени от посетителите снимки, както и доста често панорамни снимки.

Maps.Me

Това приложение се използва от много хора, които обичат планината, екопътеките и природата като цяло. Неговия интерфейс е сходен на Google Карти. То се предпочита от много хора, тъй като съдържа доста повече информация за различни дори по-неизвестни забележителности, водопади, чешми, панорамни площадки и много други. Пешеходните маршрути, са чудесни, също така дава информация за време, разстояние и денивелация.

Голям плюс е, че не изисква връзка с интернет, след самото сваляне трябва само да свалите 2 карти – на източна и западна България, което става като отворите приложението и увеличите на някой град в източната и западната част на българия последователно. Приложението ще ви предложи да свалите картите и след като го направите, вече няма нужда да използвате интернет връзка. Това е отлично тъй като може да следите пешеходни маршрути, дори на места на които няма интернет връзка – най-често в планината, на екопътеки и водопади.

Orux карти

Отново отлично приложение, предпочитано от професионални планинари, тъй като предлага много информация.

Meteoblue

Отлично приложение, което много любители и професионални планинари използват. Неговите данни са много точни и може да дава информация за всяка точка, върхове области и прочие. Отлична идея да го имате на телефона си.

Compass Galaxy

Приложението може да се свали в Google магазин, то представлява изчистен и улеснен компас за телефона. Приложението е супер, когато се разхождате на непознато място и искате да се ориентирате в посоките, добре е предварително да прегледате маршрута и да си носите хартиена карта или офлайн карта на телефона.