Меню

Затвори
menu

Пеещите фонтани в Пловдив

Затвори
Пеещите фонтани в град Пловдив
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:42.14059854655321, 24.746001447060557

Град Пловдив се намира в Западна България. Той е вторият по големина град в страната, там има многобройни забележителности. Градът е известен с тепетата, гребната база, античният театър, римският стадион, старият град и много други. Можете да посетите многобройни красиви места, да се насладите на прекрасна архитектура и да похапнете.

В един от най-големите паркове, намиращи се в центъра на града – Цар Симеоновата градина, можете да видите красивите пеещи фонтани. Те са наречени така, защото през летният сезон, когато фонтаните работят, след 21:30 часа можете да чуете красиви музикални изпълнения.

Мястото е осеяно със светлина, музика и красива растителност. Там всяка вечер се събират стотици двойки и семейства, който се любуват на красивата гледка и приятна музика.

Маршрут

Фонтаните се намират в югозападния край на Цар Симеоновата градина, която се намира точно срещу централната поща. За да стигнете до тях, може да паркирате на паркинг в централната част на града и да поемете към главната улица – ул. Княз Александър I. В нейната южна част се намира и градската градина. От там трябва да поемете на запад, като след около 5-10 минути приятна разходка ще стигнете до края на парка, където се намират и фонтаните.

Още за пеещите фонтани в град Пловдив

Фонтаните се намират в югозападния край на Цар Симеоновата градина, която се намира в центъра на град Пловдив. Тя е голяма около 6 дка. Вечер през летният сезон фонтаните привличат стотици хора с музикалните изпълнения, красивите светлини и движения на фонтаните.

Музикалните изпълнение са на известни класици, а водата от фонтаните се изстрелва на височина до 20 метра. Гледките са много красиви, което ги прави и отлична романтична идея. Те са често посещавани от много двойки, които отиват да се любуват на светлинното шоу.

Водното шоу на Пеещите фонтани започва през 2015 година. Вечер през летният сезон, след 21:30 може да чуете и да се насладите на красивото шоу и приятна обстановка. Музиката продължава до 30 минути.

Забележителности близо до фонтаните

Римски форум на Филипопол – останките се намират точно на входа на градската градина (на нейния източен край) срещу централната поща. Там може да видите красиви останки от Римски постройки.

Античен театър – Античният театър е един от символите на града. Той се намира над Тунела на улица Цар Борис III Обединител. До театъра се стига, като поемете по главната улица на града, в посока север. След около 10 минути ще стигнете до Джумаята, където трябва да направите завой надясно, в посока изток. От там продължавате по улица Съборна, след което се прави десен завой по улица Стоян Чакалов. От там продължавате наляво по улица Тодор Самодумов и след това веднага вдясно по улица Цар Ивайло.

Гребна База Пловдив – една от най-големите конструкции за гребане на целия Балкански полуостров се намира в западните части на град Пловдив. До нея може да стигнете като отидете по булевард Копривщица, в посока север, от там направите ляв завой към стадион Пловдив. Там има място за паркиране на автомобили, а точно след стадиона (в посока запад) се намира и гребната база. Тя представлява 2 километров воден басейн, в който се провеждат международни състезания и тренировки по гребане.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Пловдив

Язовир Четиридесетте извора
Язовир Четиридесетте извора
Близо до:Асеновград


Рудник Цар Асен
Рудник Цар Асен
Близо до:Съединение


Язовир Дондуково
Язовир Дондуково
Близо до:БрезовоЧервената църква в Перущица
Червената църква
Близо до:Перущица


Водопад до Новаково
Водопад до Новаково
Близо до:АсеновградРимски мост до ТОполово
Римски мост до Тополово
Близо до:Асеновград


Араповски манастир Света Неделя
Араповски манастир
Близо до:Асеновград


Язовир Марково
Язовир Марково
Близо до:Пловдив