Меню

Затвори
Меню

Пеещите фонтани в Пловдив

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Пеещите фонтани в град Пловдив
Време Време:0:10
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Пловдив
Координати Координати:42.14059854655321, 24.746001447060557

Град Пловдив се намира в западна България. Той е вторият по големина град в страната, като там има многобройни забележителности. Градът е известен с тепетата, гребната база, античният театър, римският стадион, старият град и много други.

В един от най-големите паркове, намиращи се в центъра на града – Цар Симеоновата градина, може да видите и красивите пеещи фонтани. Те са наречени така, защото през летният сезон, когато фонтаните работят, след 21:30 часа може да чуете красиви музикални изпълнения.

Мястото е осеяно със светлина, музика и красива растителност. Там всяка вечер се събират стотици двойки и семейства, който се любуват на красивата гледка и приятна музика.

Маршрут

Фонтаните се намират в югозападния край на Цар Симеоновата градина, която се намира точно срещу централната поща. За да стигнете до тях, може да паркирате на паркинг в централната част на града и да поемете към главната улица – ул. Княз Александър I. В нейната южна част се намира и градската градина. От там трябва да поемете на запад, като след около 5-10 минути приятна разходка ще стигнете до края на парка, където се намират и фонтаните.

Още за пеещите фонтани в град Пловдив

Фонтаните се намират в югозападния край на Цар Симеоновата градина, която се намира в центъра на град Пловдив. Тя е голяма около 6 дка. Вечер през летният сезон фонтаните привличат стотици хора с музикалните изпълнения, красивите светлини и движения на фонтаните.

Музикалните изпълнение са на известни класици, а водата от фонтаните се изстрелва на височина до 20 метра.

Водното шоу на Пеещите фонтани започва през 2015 година. Вечер през летният сезон, след 21:30 може да чуете и да се насладите на красивото шоу и приятна обстановка. Музиката продължава до 30 минути.

Забележителности близо до фонтаните

Римски форум на Филипопол – останките се намират точно на входа на градската градина (на нейния източен край) срещу централната поща. Там може да видите красиви останки от Римски постройки.

Античен театър – Античният театър е един от символите на града. Той се намира над Тунела на улица Цар Борис III Обединител. До театъра се стига, като поемете по главната улица на града, в посока север. След около 10 минути ще стигнете до Джумаята, където трябва да направите завой надясно, в посока изток. От там продължавате по улица Съборна, след което се прави десен завой по улица Стоян Чакалов. От там продължавате наляво по улица Тодор Самодумов и след това веднага вдясно по улица Цар Ивайло.

Гребна База Пловдив – една от най-големите конструкции за гребане на целия Балкански полуостров се намира в западните части на град Пловдив. До нея може да стигнете като отидете по булевард Копривщица, в посока север, от там направите ляв завой към стадион Пловдив. Там има място за паркиране на автомобили, а точно след стадиона (в посока запад) се намира и гребната база. Тя представлява 2 километров воден басейн, в който се провеждат международни състезания и тренировки по гребане.

Рейтинг: 0

Все още не е гласувано