Меню

Затвори
Меню

Панорамна площадка до Орешец

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Панорамна площадка до Орешец
Панорамна площадка до Орешец
Гледка от площадката
Гледки от панорамната площадка
Време Време:0:05
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Асеновград
Координати Координати:41.889460501205484, 24.945991035621187

Ако обичате панорамните гледки, то Родопи планина е пълна с местенца за наслаждаване на природата. В Източните Родопи има много пътища, като един от тях е пътя за Белинташ, той започва от село Червен, малко след Асеновград, като там се прави десен завой и се продължава нагоре към Родопите. По пътя има селце наречено Орешец. Орешец се намира в Източите Родопи, на височина над 800 метра. Пътя до него предлага уникални гледки. Малко преди селцето, по посока север има и интересна панорамна площадка, където може да поседнете и да се налюбувате на красотите на Родопите. Около селцето има много красива природа, която е отлична за екотуризъм. Повечето местенца за леснодостъпни и са добра идея за разходка със семейството през уикенда.

Маршрут

Площадката се намира на метри преди село Орешец. Орешец се намира на 21 километра югоизточно от Асеновград, до него се достига по удобен асфалтов път. От Асеновград, трябва да продължите по пътя за Кърджали, като в края на село Червен, трябва да направите десен завой по пътя за Добростан. Площадката се намира малко преди самото селце в ляво. Там има места за няколко автомобила.

Още за панорамната площадка до Орешец

На площадката има поставени пейки и маса. От нея може да се налюбувате на уникални гледки от високо, както към ниските части, така и към отсрещните върхове. Площадката е на метри от пътя до селцето в Източните Родопи, на 30-40 минути от Асеновград. Село Орешец се намира на над 880 метра надморска височина. Площадката е отлична идея за топлите сезони, но там няма сянка. Зимата също има красиви гледки, но е по-труднодостъпна, ако има повечко сняг по пътя.

Други забележителности близо до панорамната площадка

Водопад Свети Георги – водопадът се намира на метри от пътя между Горнослав и Орешец. На около 2 километра след Горнослав на ляв завой, има поставена табелка вдясно, където може да оставите колата си и да тръгнете пеш, след няколко минути ще стигнете до водопада, който е много красив и е чудесна идея за почивка през лятото.

Белинташ – чудната местност предлага много красиви панорамни гледки насред Родопите. До нея се достига, като след Орешец продължите към Врата, и след това към Сини връх (от Врата по пътя на изток). На около 2.6км източно от Врата има разклонение на пътя, като вие трябва да продължите надясно. След още около 750 метра има отново разклонение на пътя, като там може да оставите колата си и да продължите на дясно по планински път. След около 900 метра ще стигнете до широка местност, където започва и изкачването до Белинташ. Там има порта и също така маркировка, която ще ви отведе до панорамните гледки горе.

Водопад Лястовичи вир – водопадът се намира близо до Длнослав, което се намира близо до Асеновград. От Долнослав трябва да продължите в посока югоизток (към Кърджали), след около 500 метра след края на населеното място, ще видите завой вдясно, трябва да продължите натам. Малко след това пътя преминава в планински път и след около 10-15 минути каране в тази посока ще стигнете до конна база Дивия Град. Там може да оставите колата си и да продължите пеш в посока изток, към реката. Там ще видите пътечка, която продължава в посока юг, която продължава до водопад Лястовичи Вир. До водопада се стига за между 30 и 60 минути.

Рейтинг: 4

Все още не е гласувано