Меню

Затвори
menu

Панорамна площадка до Орешец

Затвори
Панорамна площадка до Орешец
Панорамна площадка до Орешец
Гледка от площадката
Гледки от панорамната площадка
Време 0:05 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:41.889460501205484, 24.945991035621187

Ако обичате панорамните гледки, то в Родопите можете да посетите много местенца за наслаждаване на природата. В северните части на планината има много пътища, един от тях е пътят за Белинташ, той започва от село Червен, малко след Асеновград, като там се прави десен завой и се продължава нагоре към Родопите.

По пътя има селце наречено Орешец. То се намира в Източите Родопи, на височина над 800 метра. Малко преди селцето, в посока север има и красива панорамна площадка, където можете да поседнете и да се налюбувате на красотите на Родопите.

Около селцето има много живописни гледки. Повечето местенца за леснодостъпни и са добра идея за разходка със семейството през уикенда. Площадката е на метри от пътя, можете да спрете до нея с вашия автомобил и да поседнете и да похапнете.

Маршрут

Площадката се намира на метри преди село Орешец. То се намира на 21 километра югоизточно от Асеновград, до него се стига по удобен асфалтов път. От Асеновград, трябва да продължите по пътя за Кърджали, ще минете през село Червен, в края на селото, трябва да направите десен завой по пътя за Добростан. Площадката се намира малко преди самото селце в ляво. Там има места за няколко автомобила.

Още за панорамната площадка до Орешец

На площадката има поставени пейки и маса. От нея може да се налюбувате на красиви гледки от високо, както към ниските части, така и към отсрещните върхове. Площадката е на метри от пътя до селцето в Източните Родопи, на 30-40 минути от Асеновград.

Село Орешец се намира на над 880 метра надморска височина. Площадката е отлична идея за топлите сезони, но там няма сянка. Зимата също има красиви гледки, но е по-труднодостъпна, ако има повечко сняг по пътя.

Природата там е уникална, можете да видите много растения, сред които: глог, шипка, ела, смърч, бор, къпина и други. Освен това в областта можете да видите и много красиви диви животни: сокол, орел, сойка, катерица, таралеж, дива свиня, златка, белка, невестулка, смок мишкар, ястреб и много други.

Други забележителности близо до панорамната площадка

Водопад Свети Георги – водопадът се намира на метри от пътя между Горнослав и Орешец. На около 2 километра след Горнослав, на ляв завой, има поставена табелка вдясно, където може да оставите колата си и да тръгнете пеш, след няколко минути ще стигнете до водопада, който е много красив и е чудесна идея за почивка през лятото.

Белинташ – обаятелната местност предлага много красиви панорамни гледки насред Родопите. До нея се стига, като след Орешец продължите към Врата, и след това към Сини връх (от Врата по пътя на изток). На около 2.6 километра източно от Врата има разклонение на пътя, като вие трябва да продължите надясно. След още около 750 метра има отново разклонение на пътя, като там може да оставите колата си и да продължите на дясно по планински път. След около 900 метра ще стигнете до широка местност, където започва и изкачването до Белинташ. Там има порта и също така маркировка, която ще ви отведе до панорамните гледки горе.

Водопад Лястовичи вир – водопадът се намира близо до Длнослав. Трябва да се върнете по посока Горнослав, а след него към главния път за Асеновград да направите десен завой, следващото населено място е Долнослав. От там трябва да продължите в посока югоизток (към Кърджали), след около 500 метра след края на населеното място, ще видите завой вдясно, трябва да продължите натам. Малко след това пътя преминава в планински път и след около 10-15 минути каране в тази посока ще стигнете до конна база Дивия Град. Там може да оставите колата си и да продължите пеш в посока изток, към реката. Там ще видите пътечка, която продължава в посока юг, която продължава до водопад Лястовичи Вир. До водопада се стига за между 30 и 60 минути.

Рейтинг: 4.7

Все още не е гласувано

Забележителности до Асеновград

Водопад до Новаково
Водопад до Новаково
Близо до:Асеновград


Римски мост до ТОполово
Римски мост до Тополово
Близо до:АсеновградАраповски манастир Света Неделя
Араповски манастир
Близо до:Асеновград


Връх Соколица
Връх Соколица
Близо до:Смолян


Водопад Гюллек
Водопад Гюллек
Близо до:КърджалиЯзовир Марково
Язовир Марково
Близо до:Пловдив


Хижа Здравец
Хижа Здравец
Близо до:Пловдив


Голям Устински водопад
Голям Устински водопад
Близо до:Перущица