Меню

Затвори
menu

Панорамна площадка Гара Бов

Затвори
Панорамна площадка Гара Бов
Панорамна площадка Гара Бов
Гледки от площадката
Гледки към площадката Гара Бов
Време 0:05 часа
Трудност Ниска трудност
Близо до До Своге
Координати Координати:43.024894402472, 23.353105316326662

Панорамните площадки са места, които обикновено са позиционирани на високо над околията, където се намират. Те често са посещавани от туристи, тъй като са разположени сред природата, а доста от тях са и в близост до или на екопътека.

Ако искате да посетите една много красива площадка, която гледа над Искърското дефиле, то можете да отидете до панорамната площадка над Гара Бов. Площадката се намира на 500 метра надморска височина в западните части на селцето, а самото то е на около 10 километра северно от град Своге, в Северна Стара планина.

Площадката е изградена от дърво, до нея се стига лесно, като малко преди нея има място за няколко автомобила. Тя е чудесна идея, ако търсите омайни гледки и преди нея има изградена дървена беседка, където бихте могли да поседнете. Можете да я посетите през топлите сезони, като зимата там пътищата са неудобни и не препоръчваме да ходите до нея. Мястото е удобно за цялото семейство и природата в тази частна планината е много красива.

Маршрут

Гара Бов е село в Западна България, което се намира на около 10 километра северно от Своге. До него се стига по асфалтов път, като от Своге тръгвате нагоре в посока север към селото. След като стигнете до него, от главния път се прави десен завой, като след това пътят продължава отново надясно (посока юг). Малко след това има ляв завой и почти веднага отново ляв. След това пътят продължава надясно, като следвате само него. След около 500 метра пътят продължава в обратна посока (ляв завой). Оттам имате още около 600-700 метра по същия път и ще стигнете до панорамната площадка. Тя се намира вляво от пътя, като ще я забележите по големия флаг и беседка, както и по самата дървена площадка. Също така бихте могли да въведете името на площадката в Google карти и да следвате указанията за маршрута.

Още за площадката

Площадката се намира в село Гара Бов, което е разположено северно от град Своге, в Западна България. Площадката гледа над красивото Искърско дефиле. Тя се намира на над 500 метра надморска височина, като е лесно достъпна и е на метри от пътя.

Площадката представлява дървена постройка с поставено българско знаме, а до нея има и дървена беседка. Площадката е широка около 3 метра и дълга над 5 метра, изключително приятно място за почивка сред природата и с невероятни панорамни гледки над дефилето.

Отлично местенце за посещение през топлите сезони. Там могат да се наблюдават и много видове птици като: щъркели, орли, соколи и други.

Забележителности наблизо

Вазова екопътека – екопътеката се намира на северозапад от Гара Бов. До нея се стига, като от центъра на селцето продължите по главния път в посока север. След около 100-200 метра ще видите отбивка в дясно. Оттам имате около 1.3 километра, за да стигнете до началото на екопътеката, като тя се изминава за около 1-1.5 часа. Там има красиви гледки и висок водопад.

Природен феномен Джуглата – феноменът има интересни форми и се намира на около 4 километра южно от Гара Бов, в село Церово. Там има поставени табели до самия феномен.

Водопад Вършец – на около 42 километра северно от Гара Бов се намира Вършец. На юг от него можете да видите красив малък водопад – водопадът Вършец. Той се намира на юг от градчето. За да стигнете до него, трябва от квартал Заножене да продължите по улица Водопада, която ще ви отведе до комплекс Водопада, до който се намира и самия водопад.

Рейтинг: 4

Все още не е гласувано

Забележителности до Своге

Орлов мост
Орлов мост
Близо до:София


Боянски водопад
Боянски водопад
Близо до:София


Боянска църква
Боянска църква
Близо до:СофияДрагалевски манастир
Драгалевски манастир
Близо до:София


Храм Света Неделя в град София
Храм Света Неделя
Близо до:СофияКобилини стени
Кобилини стени
Близо до:Враца