Меню

Затвори
Меню

Панорамна площадка Орлово око

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Гледка от панорамна площадка Орлово око
Гледка от панорамна площадка Орлово око
Гледка от панорамна площадка Орлово Око
Гледка под панорамна площадка Орлово око
По пътя за панорамна площадка Орлово око
Време Време:1:00
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Девин
Координати Координати:41.643336103866275, 24.3389523310852

Панорамната площадка е метална изградена платформа за наблюдение и чудна туристическа атракция, която се намира в западните Родопи, близо до село Ягодина. Платформата се намира на скала с надморска височина 1563 метра и предлага уникални гледки към останалите части на Родопите. От нея могат да се видят Буйновското ждрело, село Борино, село Ягодина и други.До нея се стига сравнително лесно по стръмен, но кратък, маршрут. Тя е подходяща и за деца.

Маршрут

Маршрут от хотел Мурсал до панорамна площадка Орлово Око

Покажи маршрута До панорамната площадка се стига по стръмен тесен път, който започва от хотел Мурсал. До хотела може да стигнете като идете до село Ягодина, след което се върнете в посока запад, по път, успореден на главния път, от който се влиза в селцето.

На хотела има широк паркинг, където може да оставите колата си и да поемете в посока север нагоре по тясна пътечка, която ви отвежда до самата площадка. Разстоянието от хотела до площадката е 1.6 километра, но има над 350 метра денивелация. Пътя се изминава за приблизително 40-60 минути.

Пътеката е ясна и няма как да се объркате, дори има и червено-бяла маркировка. Площадката се намира още в началото след като се изкачите в ляво.

Още за панорамната площадка

Площадката е изградена през 2009 година. Тя се намира близо до село Ягодина. От нея може да видите чудни гледки от планината. Тя се извисява над 1500 метра от морското равнище, а под нея може да видите пътя от Борино към Ягодина, а до него и река Буйновска. Панорамата е чудесна идея за разходка, както с приятели така и със семейство и деца. На нея няма такса, а до нея има място за сядане. Тя предлага чудесно местенце за снимки.

Още забележителности близо до панорамна площадка Орлово око

Наблизо до панорамната площадка, може да посетите Ягодинската пещера, която се на мира само на няколко километра от село Ягодина в посока югозапад. За да стигнете до нея, трябва да се върнете до село Ягодина и да поемете към Буйновското ждрело, което е пътя в ляво, след като стигнете до Буйновската река.

От близкото селце Борино, може да стигнете и до екопътека Дяволската пътека, която е много красива. Тя има кратък и голям маршрут. Като краткия предлага прекрасни гледки, както и водопад и стръмен и тесен дървен мост – Дяволския мост. До нея може да стигнете от село Борино, като поемете тесен път в посока sсевер.

Наблизо, също се намира и пещера Дяволското гърло. Тя е уникална пещера с много красиви форми. До нея се стига през Гьоврен, което е наблизо. От него трябва да хванете по пътя, който върви на юг и към Триград.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано