Меню

Затвори
Меню

Мелницата в Несебър

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Мелницата в град Несебър
Мелницата в град Несебър
Мелницата погледната отдалеч
Задна част на мелницата в Несебър
Време Време:0:10
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Несебър
Координати Координати:42.65956897559193, 27.72803371229335

Несебър е курортен град намиращ се в източна България, на брега на Черно Море. Той се намира на север от град Бургас. Градът също така е близо до Слънчев Бряг и Поморие.

Несебър предлага чудни красиви гледки и забележителности, като е често предпочитано местенце за отсядане през летните сезони, тъй като там може да видите както нови и красиви сгради, така и стари реставрирани красиви постройки, църкви и други красоти.

Мелницата на град Несебър представлява висока дървена постройка, тя е символ на града. Тя се намира на красиво място на брега на морето. Привлича хиляди туристи през летния сезон, като може да се види както през деня, така и вечер когато всичко е осветено в красиви цветове и също така може да видите нощните гледки на морето.

Маршрут

Мелницата в град Несебър се намира до пътя, който свързва новия и стария град. Може да въведете Мелница Несебър в Google карти. Друг вариант е в град Несебър, да отидете на улица Хан Крум – това е главната улица при влизане в града от посока юг, като продължите по нея на изток, към Черно Море. Там ще видите насреща ви стария град и самата мелница вляво на пътя. Може да паркирате автомобила си и да отидете пеша да се насладите на екстериора на постройката. Тя е построена на брега на място, откриващо чудни гледки към съседните курорти. През деня се виждат красиви морски гледки, а вечер всичко блести в разноцветни багри и светлини.

Още за мелницата в Несебър

Мелницата представлява дървена постройка, висока над 10 метра. Тя не е действала, а е построена за атракция на туристите. В началото на новата част на града се намира друга мелница, която е действала и сега е вградена в хотел.

В Несебър може да видите много красиви гледки. Може да посетите дюната на града, която се намира на южният плаж. Може също така да отидете в старият град, където може да се налюбувате на архитектурата. Там също така може да видите и много църкви. В стария град е пълно с магазинчета със сувенири, храна и други.

До мелницата се стига лесно с приятна разходка по една от основните улици на града, която свързва старият с новият град.

Други забележителности наблизо

Дюната на Несебър – дюната е огромно количество пясък, която се намира на южният плаж на града. От нея се откриват красиви гледки към стария град и части от новият град, както и над самия плаж. Тя обаче е забранена за плажуване. Дюната се намира на средата на южният плаж, до него може да стигнете от улица Иван Вазов, която продължите на юг, след което да паркирате на някой паркинг и да продължите на изток, към морето.

Западна крепостна стена – на изток може също така да видите и западната крепостна стена на старият град. До не се стига, като от мелницата, продължите на изток направо по същата пътека, която ще ви отведе право до крепостта. До нея се стига за 5-10 минути с нормално темпо.

Археологически музей Несебър – на изток от мелницата, на метри от крепостта, може да посетите и Археологическия музей на град Несебър. Там може да научите много интересни факти. Препоръчваме да погледнете предварително за работното време.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано