Меню

Затвори
menu

Мелницата в Несебър

Затвори
Мелницата в град Несебър
Мелницата в град Несебър
Мелницата погледната отдалеч
Задна част на мелницата в Несебър
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:42.65956897559193, 27.72803371229335

Несебър е курортен град, намиращ се в Източна България, на брега на Черно море. Той е разположен на север от град Бургас и се намира близо до Слънчев Бряг и Поморие.

Несебър предлага красиви гледки и разнообразни забележителности. Той често е предпочитано местенце за отсядане през летния сезон, тъй като там можете да видите, както нови и красиви сгради, така и стари реставрирани красиви постройки, църкви и други красоти. Също така наблизо има много красиви плажове.

Мелницата на град Несебър представлява висока дървена постройка, която е символ на града. Намира се на красиво място на брега на морето. Привлича хиляди туристи през летния сезон, като може да се види както през деня, така и вечер, когато всичко е осветено в красиви цветове. Нощните морски гледки, разкриващи се от брега, определено не са за изпускане.

Маршрут

Мелницата в град Несебър се намира до пътя, който свързва новия и стария град. Бихте могли да въведете Мелница Несебър в Google карти. Друг вариант е, когато сте в Несебър, да отидете до улица „Хан Крум“ – това е главната улица при влизане в града от посока юг. Продължете по нея на изток, в посока морето. Там ще видите насреща ви стария град и самата мелница, вляво на пътя.

Можете да паркирате автомобила си, да отидете пеша до нея и да се насладите на екстериора на постройката. Тя е изградена на брега на място, откриващо чудни гледки към съседните курорти. През деня се виждат красиви морски гледки, а вечер всичко блести в разноцветни багри и светлини.

Още за мелницата в Несебър

Мелницата представлява дървена постройка, висока над 10 метра. Тя никога не е била действаща мелница, а е построена за атракция на туристите. В началото на новата част на града се намира друга мелница – истинската действала в миналото, която сега е вградена в хотел.

В Несебър можете да видите много красиви гледки. Бихте могли да посетите дюната на града, която се намира на Южния плаж. Можете също така да отидете в Стария град, където да се полюбувате на архитектурата и старинните улички. Там също така можете да видите и много църкви. В Стария град е пълно с магазинчета за сувенири, храна и други.

До мелницата се стига лесно, тръгвайки на приятна разходка по една от основните улици на града, която свързва Стария с Новия град.

Други забележителности наблизо

Дюната на Несебър – дюната е пясъчен хълм, създаден от ветрови процеси и се намира на Южния плаж на града. От нея се откриват красиви гледки, както към Стария град и части от Новия град, така и над самия плаж. Тя обаче е забранена за плажуване. До Южния плаж можете да стигнете от улица „Иван Вазов“, като продължите на юг, след което паркирате на някой паркинг и продължите на изток, към морето.

Западна крепостна стена – на изток можете също така да видите Западната крепостна стена на Стария град. До нея се стига, като от мелницата продължите на изток направо по същата пътека, която ще ви отведе право до крепостта. Отнема 5-10 минути с нормално темпо.

Археологически музей Несебър – на изток от мелницата, на метри от крепостта, можете да посетите и Археологическия музей на град Несебър. е създаден през 1956 год. и първата му експозиция е уредена в църквата „Св. Йоан Кръстител”. Експозиционната площ на музея обхваща фоайе и четири зали. Препоръчваме да погледнете предварително работното му време.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Несебър

Остров Света Анастасия
Остров Света Анастасия
Близо до:Бургас