Меню

Затвори
Меню

Крушунските водопади

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Крушунски водопади
Крушунски водопади
Крушунски водопади
Крушунски водопади
Време Време:1:00
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Севлиево
Координати Координати:43.24313865607281, 25.033363055221088

Крушунските водопади са няколко красиви водопада, образували се сред много красива природа, близо до село Крушуна, близо до Севлиево в Северна България. Там може да намерите заведения, къщи за гости и дори площадка за игра на децата. Разходката до водопадите е лека и приятна и може да се иде целогодишно.

Маршрут

Маршрут от Крушуна до Крушунските водопади

Покажи маршрута За да стигнете до водопадите, трябва да минете през село Крушуна, близо до Севлиево в Северна България. Най-добре да оставите автомобила си в селцето и да повървите на юг. Разстоянието от центъра на селото до самите водопадите е под 1 км, като няма стръмни или тесни участъци. До началото на първите водопадите от екопътеката се достига за приблизително 15 минути.

След като оставите автомобила си , трябва да поемете на юг, като в селцето има табелки с посоката. На входа се място, на което се заплаща такса.

Мястото е подходящо за деца, може да се налюбувате на чудесни гледки, дори и малки площадки на които могат да си играят децата и чудна вода и водопади.

Още за Крушунските водопади

До водопадите може да се стигне сравнително лесно от селцето Крушуна. Но освен това там е и екопътека, която може да се обходи за над 1 час. Препоръчително е да идете пролет или ранно лято, когато има най-много вода, за да се насладите на красотата на водопадите. Може да видите пещерата от която извира и реката на водопадите. На мястото има много красиви гледки и също така е пълно със табелки за посетителите. Мястото е чудесно за еднодневна разходка, може да се налюбувате на водопади, чудни гледки, да оставите децата да поиграят и после да хапнете сред природата. Те са доста посещавано място, тъй като много хора се любуват на техните гледки.

Други места наблизо до водопадите

Ако искате да разгледате още интересни местенца, наблизо до Крушуна, може да посетител Деветашката пещера – огромна пещера с много красиви гледки, чудесна природа, река и животинки. Тя е отворена почти постоянно, освен за няколко месеца през летния сезон, когато има размножителен период. Намира се близо до село Деветаки – на 15 километра от село Крушуна.

Друго интересно място, което може да посетите е пещера Стълбица – тя се намира близо до село Кърпачево – от село Крушуна до Кърпачево, разстоянието е 7 километра. След което трябва да повървите пеш 30-40 минути, докато стигнете до пещерата, тя се намира на открити обработваеми полета, като в нея се влиза директно в земята по стръмна метална стълба – пещерата не е поддържана.

Друго интересно място, което е също доста наблизо е пещера Голяма Гарваница – тя се намира на 11 километра от село Крушуна, като пътя минава през Кърпачево по пътя за Горско Сливово. Няколко километра след като минете село Кърпачево се прави десен завой насред полята и там може да оставите колата си. След 100-200 метра може да видите огромната дупка, която е входа на пещерата, като за да слезете се слиза по стръмна метална стълба. Пещерата е огромна, но не е поддържана.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано