Меню

Затвори
menu

Крепост Акра

Затвори
Крепост Акра
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:42.457070299511436, 27.627830393859664

Град Черноморец е малък град в Източна България. Той се намира на брега на Черно море. През лятото е посещаван от туристи, като е отлично място за почивка.

На около 1 километър северно от него се намира красивата крепост Акра. Тя е построена при управлението на император Анастасий през 5-ти век и е служила за защита на местното население.

В днешни дни там можете да видите голяма част от крепостта, както и останки от жилищни и стопански сгради. Мястото е изключително красиво и лесно за посещение с цялото семейство.

Маршрут

За да стигнете до крепостта, трябва да отидете до град Черноморец, след което да поемете към улица „Оборище“. Ако идвате от изток, то трябва в даден момент да направите десен завой по неподдържан черен път. Има поставена табелка. Ако искате, можете да въведете името на крепостта в Google карти и да отидете до самото място или да оставите колата си на улица „Оборище“ и да повървите около 15 минути в посока север. Разходката е много приятна. Ако решите, че не ви се ходи, можете да отидете директно до крепостта с вашия автомобил, но имайте предвид че пътя е тесен и неподдържан. Самата крепост се разглежда за около 5-10 минути, като от нея се разкриват много красиви гледки.

Още за крепостта Акра

Крепостта е добре поддържана, в днешни дни там могат да бъдат видени останки от крепостта, жилищни и стопански сгради. Построена е в края на 5-ти век. Нейното предназначение е било за защита на населението. От нея се откриват много красиви гледки както към град Черноморец, така и към Черно море.

Други забележителности близо до крепостта

Обърнатата къща – на юг от Черноморец можете да видите вляво и красивата интересна Обърната къща. Тя се намира на около 1 километър южно от центъра на градчето, по главния път към град Созопол.

Замъкът в Равадиново – можете също така да посетите и замъка в Равадиново. Той се намира само на 8 километра южно от град Черноморец. Продължете по главния път към Созопол, като след това трябва да се отклоните вдясно към Равадиново. Малко преди селцето трябва да направите ляв завой и ще видите замъка пред вас. Можете да го въведете и в Google карти.

Кея в Бургас – на около 25 километра северозападно, в град Бургас, можете да отидете на кея на града. Той се намира в източните части на Бургас, близо до Морската градина. В града трябва да поемете по улица „Демокрация“, като тя минава точно покрай градския парк. От южните части на парка можете да видите самия кей, до който можете да стигнете пеша за 5-10 минути. Мястото е изключително приятно и красиво.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано