Меню

Затвори
menu

Кея в Бургас

Затвори
Кеят в град Бургас
Кеят в град Бургас
Гледки към плажа на Бургас
Гледки от кея на Бургас
Гледка от кея към плажа
Гледка към кея от Морската градина на Бургас
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:42.495432608794026, 27.484104089881136

Кей – мостът в град Бургас е масивна постройка, направена от бетон, която навлиза в Черно море. Той е дълъг около 300 метра, като завършва с наблюдателница, която е висока над 20 метра. От нея може да се види голяма част от плажа на Бургас, Морската градина и Остров Света Анастасия.

Кеят е един от символите на града, като местните и туристите, често го посещават поради красивите гледки. Изграден е през 1936 година, като през 80-те години е направен наново с масивна конструкция от бетон и метал.

Той започва от Морската градина (голям парк в източните части на град Бургас) и навлиза в Черно море. Кеят е отлична идея за разходка привечер през летния сезон, като тогава времето е прохладно и от него се виждат чудните красоти на града и плажа до вас.

Маршрут

До моста се стига от Морската градина, която се намира на източните части на града. Най-лесен вариант е да тръгнете по булевард „Демокрация“ в посока югоизток. Булевардът ще ви отведе право към градината, като там може да си харесате място за паркиране и да продължите пеша.

След като влезнете в парка, трябва да продължите към неговите южни части, като след това продължите на изток към морето, от там след известно време ще видите и самия кей, който навлиза в морето.

Разходката до кея отнема 10-ина минути, като може да се качите и на наблюдателницата, от която се разкриват още по-красиви гледки към плажа и близкия остров – Света Анастасия (в посока югоизток).

Още за кея в Бургас

Кей е бряг или пристан за кораби и плавателни съдове, но всъщност хората в Бургас наричат кея – моста, въпреки че самата дума мост има значение на свързване на два бряга – преминаващ над река или други. Кеят е красива бетонна конструкция, която се намира на източния бряг на Бургас. Навлиза около 300 метра навътре, което осигурява панорамни гледки към плажа и Морската градина на града. Той е един от символите на Бургас. Бихте могли да се качите на неговата наблюдателница (в неговия край), като оттам можете да видите още по-хубави гледки. Той е отлична идея за кратка разходка, заедно с Морската градина. Особено вечер създава романтична обстановка, тъй като е прохладно и приятно, а гледките са уникални.

Други забележителности близко до Моста на Бургас

Морската Градина – това е огромен парк, намиращ се на източните части на града. Той се намира непосредствено до моста, като е отлична идея за разходка. От него можете да видите плажа, морето и кея. На неговата територия са разположени красиви цветя, високи дървета, приятна сянка през лятото, вело алея и други интересни неща.

Пантеон – пантеонът се намира в Морската градина, построен е през 1981 година в памет на загиналите антифашисти. Представлява огромна постройка с интересен екстериор.

Археологически музей в Бургас – музеят се намира на булевард „Алеко Богороди“ 21, на запад от Морската градина и кея. Там можете да разгледате уникални скулптори и други, и да научите множество интересни исторически факти.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Бургас

Крепост Акра
Крепост Акра
Близо до:Черноморец


Остров Света Анастасия
Остров Света Анастасия
Близо до:Бургас


Мелницата в град Несебър
Мелницата в Несебър
Близо до:Несебър