Меню

Затвори
Меню

Екопътека Каньона на водопадите

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Екопътека Каньона на водопадите
Екопътека Каньона на водопадите
Гледка от панорамната площадка на Каньона на водопадите
Водопад в Каньона на водопадите
Време Време:1:00
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Смолян
Координати Координати:41.58435260725261, 24.64468242726318

Екопътеката Каньона на водопадите е красива пътека сред природата в Родопите. Тя е чудесна идея за разходка край град Смолян. Тя се намира на няколко километра западно от града, като предлага много красиви гледки, многобройни водопади и уникална природа.

Тя е супер идея за разходка със семейството, като на пътеката има дървени мостчета, уникални водопади и дори панорамна площадка в края на екопътеката, от която се виждат красиви гледки над пътеката.

До нея се стига по асфалтов път, като пътеката е удобна но под наклон. Ако искате да се разходите сред красива природа и да се налюбувате на реката и водопадите, определено не пропускайте да посетите Каньона на водопадите.

Маршрут

До екопътеката се стига по удобен асфалтов път, като с автомобила си почти стигате до нейното начало. От град Смолян трябва да продължите на запад по пътя към Мугла. Като на около 1 километър след края на града има разделяне на пътя, вие трябва да поемете на дясно. По-надолу след завоя има и паркинг, където може да оставите автомобила си и трябва да продължите пеша. Малко след това започва и самата пътека. Целия маршрут се минава за няколко часа – между 3 и 4.

Още за Каньона на водопадите

По пътеката може да видите много красива растителност и животинки като птици и други. На екопътеката има много водопади, някои по-малки други по-големи, всички са красиви. Един от най-високите водопади в Родопите – Орфей, висок 68 метра, се намира на екопътеката. Освен многобройните водопади, красивата природа и животинки, в края на самата екопътека има обособена панорамна площадка, която е супер за снимки и чудесно място за почивка, след прехода. От нея може да се налюбувате на Родопите, както и да видите цялата екопътека от високо.

Други забележителности близо до Каньона на водопадите

На около 10 километра северозападно от град Смолян, може да посетите и красивите Смолянски езера. Те са предлагат невероятни гледки и са чудесна идея за кратка разходка със семейството. С автомобила ви може да стигнете почти до тях, като първото се намира на няколко метра от пътя.

Също много близо до Смолян, на около 9 километра северно, по пътя към Пампорово, може да посетите и екопътека Невястата. Тя предлага много красива растителност, панорамна площадка и места за сядане. Тя е чудесна идея за кратка разходка, цялата може да се обходи за около 1 час, като също е добра идея за разходка с деца. В края на пътеката, може да видите и чудесни гледки над град Смолян. А на една от нейните пейки има площадка, която гледа към кулата на връх Снежанка.

Друга забележителност, също по-пътя към Пампорово е връх Снежанка. До нея се стига по удобен асфалтов път, като се прави ляв завой по пътя след Смолян към Пампорово. До кулата има и чудни ресторантчета, където може да похапнете вкусотии сред природата. Кулата се намира на около 17 километра северно от Смолян.

Близо до кулата на връх Снежанка, само на 600-700 метра в посока юг, се намират и Орфееви скали. Това е чудесно местенце, до което се стига по-удобна пътека, която има табели и маркировка. За да стигнете до началото на пътеката, трябва на предпоследния завой вдясно, към самата кула, да оставите автомобила си на полянката и да продължите в посока юг, вляво на пътя. Там има табелки и маркировка. В края на пътеката, трябва да се изкачите леко на скалите и от там ще се открият чудесни гледки над Смолянските езера.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано