Меню

Затвори
Меню

Екопътека Каньона на водопадите

Затвори
Екопътека Каньона на водопадите
Екопътека Каньона на водопадите
Гледка от панорамната площадка на Каньона на водопадите
Водопад в Каньона на водопадите
Време:1:00
Трудност:Ниска
Близо до:Смолян
Координати:41.58435260725261, 24.64468242726318

Екопътеката Каньона на водопадите е красива пътека сред природата в Родопите. Тя е чудесна идея за разходка край град Смолян. Тя се намира на няколко километра западно от града, като предлага много красиви гледки, многобройни водопади и уникална природа.

Тя е супер идея за разходка със семейството, като на пътеката има дървени мостчета, уникални водопади и дори панорамна площадка в края на екопътеката, от която се виждат красиви гледки над пътеката.

До нея се стига по асфалтов път, като пътеката е удобна но под наклон. Ако искате да се разходите сред красива природа и да се налюбувате на реката и водопадите, определено не пропускайте да посетите Каньона на водопадите.

Маршрут

До екопътеката се стига по удобен асфалтов път, като с автомобила си почти стигате до нейното начало. От град Смолян трябва да продължите на запад по пътя към Мугла. Като на около 1 километър след края на града има разделяне на пътя, вие трябва да поемете на дясно. По-надолу след завоя има и паркинг, където може да оставите автомобила си и трябва да продължите пеша. Малко след това започва и самата пътека. Целия маршрут се минава за няколко часа – между 3 и 4.

Още за Каньона на водопадите

По пътеката може да видите много красива растителност и животинки като птици и други. На екопътеката има много водопади, някои по-малки други по-големи, всички са красиви. Един от най-високите водопади в Родопите – Орфей, висок 68 метра, се намира на екопътеката. Освен многобройните водопади, красивата природа и животинки, в края на самата екопътека има обособена панорамна площадка, която е супер за снимки и чудесно място за почивка, след прехода. От нея може да се налюбувате на Родопите, както и да видите цялата екопътека от високо.

Други забележителности близо до Каньона на водопадите

На около 10 километра северозападно от град Смолян, може да посетите и красивите Смолянски езера. Те са предлагат невероятни гледки и са чудесна идея за кратка разходка със семейството. С автомобила ви може да стигнете почти до тях, като първото се намира на няколко метра от пътя.

Също много близо до Смолян, на около 9 километра северно, по пътя към Пампорово, може да посетите и екопътека Невястата. Тя предлага много красива растителност, панорамна площадка и места за сядане. Тя е чудесна идея за кратка разходка, цялата може да се обходи за около 1 час, като също е добра идея за разходка с деца. В края на пътеката, може да видите и чудесни гледки над град Смолян. А на една от нейните пейки има площадка, която гледа към кулата на връх Снежанка.

Друга забележителност, също по-пътя към Пампорово е връх Снежанка. До нея се стига по удобен асфалтов път, като се прави ляв завой по пътя след Смолян към Пампорово. До кулата има и чудни ресторантчета, където може да похапнете вкусотии сред природата. Кулата се намира на около 17 километра северно от Смолян.

Близо до кулата на връх Снежанка, само на 600-700 метра в посока юг, се намират и Орфееви скали. Това е чудесно местенце, до което се стига по-удобна пътека, която има табели и маркировка. За да стигнете до началото на пътеката, трябва на предпоследния завой вдясно, към самата кула, да оставите автомобила си на полянката и да продължите в посока юг, вляво на пътя. Там има табелки и маркировка. В края на пътеката, трябва да се изкачите леко на скалите и от там ще се открият чудесни гледки над Смолянските езера.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано