Меню

Затвори
menu

Каменни къщи до Карлуково

Затвори
Каменни къщи до Карлуково
Каменни къщи до Карлуково
Гледки до къщите
Каменни къщи до Карлуково
Време 0:10 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:43.19927819435797, 24.067779987739215

Карлуково се намира в Северна България, на запад от Луковит. В тази област има много красиви забележителности, които туристите могат да посетят. Една от тях са красиви малки каменни къщи.

Те се намират на около 10 километра западно от град Луковит, като пътят до тях е в добро състояние и може да се отиде с автомобил.

Те представляват няколко красиви малки постройки с уникален дизайн. Природата около тях също е много красива. Много добра идея за лека разходка сред природата. Можете да отидете с цялото семейство.

Маршрут

За да стигнете до каменните къщи, трябва от град Луковит, да продължите към Карлуково, като на около 8 километра по пътя се прави десен завой, малко преди пещера Очите на Бога. Оттам продължавате само по този път, без да се отклонявате, около 1.9 километра по-надолу има разклонение вляво и вдясно, вие продължавате вдясно. След около още 1.5 километра ще стигнете и до самите къщички, като те се намират вляво от пътя. Там има и място за паркиране на няколко автомобила.

Още за каменните къщи до Карлуково

Къщичките се намират на метри от река Искър, на север от Карлуково. Те са няколко постройки, с уникален дизайн, като са отворени за посетители, но не се отдават под наем. Те привличат многобройни туристи през уикендите, особено през топлите сезони, тъй като там всичко е много красиво и прилича на красива картина на художник.

Къщичките се намират в дворове, който са чисти и поддържани. В дворовете също така има и допълнителна украса, като дървени маси и други. На една от къщите има масичка с поставена книга за впечатление от посетителите.

Мястото е много приятно и релаксиращо, то е прекрасна идея за кратка разходка сред природата с вашето семейство.

Забележителности близо до каменните къщи

Пещера Очите на Бога – много красива, тя е огромна пещера, като на горната част се виждат 2 големи образования, които наподобяват очи, от където идва и името на пещерата. Тя също така е наричана и пещера Проходна. Тя се намира на 4 километра южно от каменните къщи. По пътя от Луковит за Карлуково, вместо да правите десен завой, продължете към Карлуково. Малко преди селцето, вляво от пътя има отбивка, както и голяма поляна, където хората оставят колите си, а пещерата е е на метри от полянката.

Екопътека Искър-Панега – екопътеката е много красива. Тя се намира на 2.5 километра южно от Луковит. До там се стига като от Луковит, тръгнете към Петревене, като малко след края на града има отбивка вдясно, където има и голям паркинг. Там също така има и табели с маршрутите за екопътеката. На нея има изключително красиви гледки. Тя се движи успоредно с река Златна Панега.

Златен парк Луковит – парка е много красив, като има чудни постройки и природа. До него се стига като от Луковит, продължите в посока юг, към Петревене, като малко след края на града, вдясно има път. Трябва да завиете натам и след няколко метра ще видите широко място за паркиране, а малко след това се виждат и красивите постройки и самия парк. Той е отлична идея за разходка със семейството презу икендите. Там има няколко постройки, животинки, вода и други красоти.

Рейтинг: 0

Все още не е гласувано

Забележителности до Луковит

Екопътека Искър-Панега
Екопътека Искър-Панега
Близо до:Луковит


Златен Парк в Луковит
Златен парк в Луковит
Близо до:Луковит


Пещера Очите на Бога
Пещера Очите на Бога
Близо до:Луковит