Меню

Затвори
Меню

Дяволския мост

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Дяволския мост
Дяволския мост
Гледка над Дяволския мост
Гледка над река Арда
Време Време:0:30
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Ардино
Координати Координати:41.62048343538855, 25.11424992662068

Ако искате да посетите интересни забележителности, то Дяволския мост определено си струва посещението. Мостът е чудесна идея за кратка разходка сред природата, като също така той е подходящ и за деца, може да идете както с приятели така и със семейството. Разходката до него е лека и удобна, отнема не повече от 5-10 минути за да стигнете пеш до него.

Той се намира близо до Ардино, минава над река Арда. Моста се намира насред живописен пролом, на 420метра надморска височина и ограден от двете страни от стръмни склонове.

На моста може да се качите лесно, по удобна пътека, като до него има и табелки с информация, а на самия мост има чудни гледки към реката и планината.

Той има интересна форма, която се отразява в реката и погледната под определен ъгъл наподобява лицето на дявол. Освен това, самия мост е с интересна история, тъй като е построен много отдавна.

Маршрут

Маршрут от Дядовци до Дяволски мост

Покажи маршрута За да стигнете до Дяоволския мост, трябва да идете до село Дядовци, то се намира на 5км северно от град Ардино.

От Дядовци, трябва да продължите по пътя, който отива на север. Разстоянието от селцето до самия мост е почти 4 километра. Пътят е планински, но е тесен и асфалтиран. След няколко километра има уширение на пътя, където може да оставите автомобила си, а също така може и на самия вход където има паркинг.

След това ще стигнете до началото на местността, където има вход и трябва да се заплати такса. След като заплатите таксата може да продължите напред и да се качите на моста, също така може да се покатерите нагоре, преди качването на моста вляво и да го снимате от по-високо.

На входа към моста се предлагат и сувенири и други интересни неща. Разходката е подходяща за деца, тя е лека и приятна.

Още за Дяволския мост

Мостът се намира близо до Ардино, на 5 километра и няколкостотин метра от градчето, по удобен асфалтов път в посока север. Той е разположен в красива местност в Родопите. Там има много красиви гледки, а реката също е много приятна. Освен интересната структура на моста и богата история, може също да седнете на сянка и да се порадвате на спокойствието и природата. Чудесна идея за разходка с цялото семейство, тъй като маршрута е лек и удобен.

Мостът е построен в началото на 16 век, дълъг е 56 метра и широк 3,5 метра. За да видите чудните гледки на моста е най-добре да идете между 11 и 12 на обяд, когато отражението се образува и прилича на изражението на Дявола.

Тъй като покрай моста има и други много интересни местенца, а самата разходка ще ви отнеме не повече от 1-2 часа, може спокойно да го съчетаете с още други забележителности в района.

Други забележителности близо до Дяволския мост

Освен Дяволският мост, наблизо също така е и Меандъра на язовир Кърджали. Забележителността е чудна извива на язовира, която предлага много красиви гледки както и панорамна площадка. Тя се намира между селцата Стар читак и Рибарци, точно на пътя. Там има място да оставите колата си встрани и да се насладите на чудесните гледки.

От градчето Ардино, в посока юг, може да продължите по пътя там има табелки, и само на няколкостотин метра може да посетите Тракийски скален култов комплекс Орлови скали. Това е красива местност с интересни забележителности, като разходката също е доста приятна. Ако следвате табелите по едно време ще видите място където може да оставите колата си, и от там имате 10-15 минути пеш до самия комплекс.

Друга интересна забележителност наблизо е пещера Утробата – пещерата се намира близо до пътя между селцата Пъдарци и Ненково, които са на около 20 километра северозападно от град Кърджали. Началото на пътеката е вдясно от пътя между двете селца, като там има и табелка. Там може да оставите колата си и трябва да продължите по пътеката, която е малко над 2 километра, разстоянието се изминава за около 1 час в посока.

Рейтинг: 0

Все още не е гласувано