Меню

Затвори
Меню

Гребна база Пловдив

Затвори
Кола под наем
Кола под наем
Гребна база Пловдив
Гребна база Пловдив
Време Време:0:05
Трудност Трудност:Ниска
Близо до Близо до:Пловдив
Координати Координати:42.14751332721685, 24.71301588499304

Град Пловдив е един от най-големите градове в цяла България. Той се намира в южна България, близо до Родопите. Градът е известен с много древна история, своите тепета, стария град, римския стадион, красивите фонтани, градска градина и гребния канал.

Гребната база се намира в северозападните части на града. Тя представлява воден басейн изграден през 1984 година и завършен през 1988 година. Това е голям канал, който е дълъг 2.2 километра и широк 120 метра. В него се провеждат тренировки на гребци от съседното спортно училище, освен това в него има и риба, но риболова е забранен.

Гребната база е обособена за пешеходци, като освен красивите гледки, предлага и много пейки и дори велоалея, мястото е редовно посещавано от спортисти и любители за поддържане на тяхната форма.

Маршрут

Гребната база се намира в северозападните части на град Пловдив. До нея се намира и стадион Пловдив. Зад стадиона има голям паркинг, който е отлично място за оставяне на автомобила ви. До него се стига най-удобно през булевард Копривщица или булевард Марица. Паркингът се намира от източната част на стадиона. От западната страна на стадиона се намира и самия гребен канал, като в тази част на гребната има и кафенета и скамейки за наблюдаване на различни състезания.

Още за гребна база Пловдив

Гребната база е огромно спортно съоръжение, в което се провеждат състезания по гребни спортове, както и редовни тренировки на спортистите от спортното училище на град Пловдив. Съоръжението е най-голямата гребна база на Балканите. През 2013 година е открита и велоалея, която позволява на велосипедисти да обикалят около канала, който е дълъг 2,2 километра, а неговата цяла обиколка е малко под 5 километра. Гребната база е широка 120 метра и е дълбока 3 метра. В средата на съоръжението има и голям бетонен мост, който е отлично място за снимки и прекрасни гледки над самия канал. На гребната база са проведени и много балкански първенства по гребане, както и дори световни първенства по гребане.

Други забележителности близо до гребна база Пловдив

Стадион Пловдив – стадионът е огромно съоръжение, където се провеждат тренировки. Той се намира в североизточния край на гребната. На самия стадион има тренировки по бойни изкуства и други спортове. Близо до него има тенис кортове и места за бягане.

Младежки хълм – младежкият хълм е едно от тепетата на град Пловдив. Той се намира в централната част на града, най-лесно се качва от булевард Копривщица, като се движите от юг към север, в даден момент има удобен път за изкачване, който е забранен за коли. От там може да се изкачите до върха на тепето за около 30 минути, като от него се откриват невероятни гледки както над град Пловдив, така и към Родопите.

Братската могила – това е мемориален комплекс северозападните части на града, той е много близо до гребния канал. Паметникът е посветен на падналите за освобождението на България от османско владичество и по време на Балканските, първата и втората световни войни. Паметника се намира в източната част на парк Отдих и култура, близо до Мол Пловдив. Мястото е отлично за отдих и наслаждаване на природата. До него се достига по удобни асфалтирани пътища, като има доста места за паркиране в близките улици.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано