Меню

Затвори
menu

Гребна база Пловдив

Затвори
Гребна база Пловдив
Гребна база Пловдив
Време 0:05 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:42.14751332721685, 24.71301588499304

Град Пловдив е един от най-големите градове в цялата страна. Той се намира в Южна България, близо до Родопите. Градът е известен с много древна история, своите тепета, Стария град, Римския стадион, красивите фонтани, Градската градина и Гребния канал.

Гребната база се намира в северозападните части на града. Тя представлява воден басейн, изграден през 1984 година и завършен през 1988 година. Това е голям канал, който е дълъг 2.2 километра и широк 120 метра. В него се провеждат тренировки на гребци от съседното спортно училище. В него има и риба, но ловенето ѝ е забранено.

Гребната база е обособена за пешеходци, като освен красивите гледки, предлага много пейки и дори велоалея. Мястото е редовно посещавано от спортисти и любители на спорта за поддържане на тяхната форма.

Маршрут

Гребната база се намира в северозападните части на град Пловдив, като близо до нея се намира стадион Пловдив. Зад стадиона има голям паркинг, който е отлично място за оставяне на автомобила ви. До него се стига най-удобно през булевард „Копривщица“ или булевард „Марица“. Паркингът се намира от източната част на стадиона. От западната страна на стадиона е разположен самият гребен канал, като в тази част на Гребната има построени кафенета и скамейки за наблюдаване на различни състезания.

Още за гребна база Пловдив

Гребната база е огромно спортно съоръжение, в което се провеждат състезания по гребни спортове, както и редовни тренировки на спортистите от спортното училище на град Пловдив. Съоръжението е най-голямата гребна база на Балканите.

През 2013 година е открита и велоалея, която позволява на велосипедисти да обикалят около канала, който е дълъг 2,2 километра, а неговата цяла обиколка е малко под 5 километра. Гребната база е широка 120 метра и е дълбока 3 метра.

В средата на съоръжението има голям бетонен мост, който е отлично място за снимки и прекрасни гледки над самия канал. Гребната база е била домакин на много балкански първенства по гребане, както и дори на световни такива.

Други забележителности близо до гребна база Пловдив

Античният театър – един от символите на град Пловдив се намира на около 4 километра източно от Гребната. До него можете да стигнете, като от мястото където паркирате колата си продължите по булевард Марица в посока изток. След това направите десен завой по булевард Цар Борис III Освободител. След това правите десен завой по улица Железарска, харесвате си къде да си паркирате колата и продължавате пеша към улица Съборна, движите се на изток, след което правите десен завой по Стоян Чалаков, веднага след това ляв завой по улица Тодор Самодумов и след това десен завой по улица Цар Ивайло, която ще ви отведе до входа на Античния театър.

Младежки хълм – това е едно от тепетата на град Пловдив, което се намира в централната част на града. Най-лесно се качва от булевард „Копривщица“, като се движите от юг към север – в даден момент има удобен път за изкачване, който е забранен за коли. Оттам можете да се изкачите до върха на тепето за около 30 минути, като от него се откриват невероятни гледки, както над град Пловдив, така и към Родопите.

Братската могила – това е мемориален комплекс в северозападните части на града, който се намира много близо до Гребния канал. Паметникът е посветен на падналите за освобождението на България от османско владичество и по време на Балканските, Първата и Втората световни войни. Паметникът се намира в източната част на парк „Отдих и култура“, близо до Мол Пловдив. Мястото е отлично за отдих и наслаждаване на природата. До него се стига по удобни асфалтирани пътища, като има доста места за паркиране из близките улици.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Пловдив

Язовир Дондуково
Язовир Дондуково
Близо до:Брезово


Червената църква в Перущица
Червената църква
Близо до:ПерущицаВодопад до Новаково
Водопад до Новаково
Близо до:Асеновград


Римски мост до ТОполово
Римски мост до Тополово
Близо до:Асеновград


Араповски манастир Света Неделя
Араповски манастир
Близо до:АсеновградЯзовир Марково
Язовир Марково
Близо до:Пловдив


Хижа Здравец
Хижа Здравец
Близо до:Пловдив


Голям Устински водопад
Голям Устински водопад
Близо до:Перущица