Меню

Затвори
Меню

Въжен мост до Сухово

Затвори
Гледка към Въжения мост до село Сухово
Време:30 минути
Трудност:Ниска
Близо до:Ардино
Координати:41.66197001924727, 25.26534716736033

Въжения мост до село Сухово се намира на около 1 километър източно от село Сухово. Той минава над язовир Кърджали, като свързва селцето със съседните селца на изток – Снежинка, Ридово, Дъждовница и други.

Природата около моста е много красива, може да се насладите както на скалите и растителността, така и на язовира и на самия мост.

Може да преминете през него и да се разходите в отсрещната гора, или да се качите на скалите малко преди него в ляво, и да му се наслаждавате от високо.

Маршрут

Маршрут от Сухово до въжения мост

Покажи маршрута Моста се намира на приблизително 700 метра източно от село Сухово. Селцето се намира на 32км северозападно от град Кърджали.

До селцето се стига по добър асфалтов път. В селцето може да оставите автомобила си и да продължите пеша по пътя в посока изток. След няколкостотин метра пътя ще започне да слиза надолу и ще се открият чудните гледки на язовира и моста пред вас.

Може да слезете на самия мост, като пътя от селцето до моста се изминава за под 30 минути. На отиване пътя се спуска, а на качване, ще трябва да извървите около 90м денивелация.

Още за въжения мост до село Сухово

Моста се намира на 700метра източно от село Сухово, което се намира в източните Родопи. Моста е направен от метална конструкция и въжета. Той е приблизително 160-170метра дълъг.На него често има рибари, които ловят риба в язовира.

Моста свързва село Сухово със съседните селца на изток от другата страна на стеснението на язовир Кърджали.На самия мост, както и преди него се откриват много красиви гледки, както към горите и Родопите, така и към самия язовир. Той е чудесна идея за лека разходка в областта на град Кърджали.

Мястото е подходящо и за деца, само на няколко места има по-стръмни участъци по самата пътечка която слиза към моста.

Други забележителности близо до въжения мост

Една забележителност, която е много близо, в посока северозапад, малко преди село Рибарци, което е съседно на Сухово е Меандъра на язовир Кърджали. Това е красива извивка, във формата на подкова. На самия път между съседните селца Рибарци и Стар читак, има завои на който се открива чудната панорамна гледка над язовира и насреща към Родопите. Там може да оставите колата си и да се насладите на гледките, а ако има хора и местата са заети, може да оставите автомобила си на няколкостотин метра преди или след завоя на удобно място извън пътя.

Наблизо, също така се намира и чудния Дяволски мост. Това е старовременен мост построен от камъни, който има много красиви гледки, а по обяд, може да видите под определен ъгъл и фигура наподобяваща лицето на дявола. Моста се намира на 9км северно от град Ардино. Малко над село Дядовци. Може да се стигне по добър асфалтов път до входа на местността и да продължите пеша до самия мост.

От другата страна на язовира, също така се намира и пещера Утробата. Тя е много красива забележителност, със форма, която наподобява утроба. До нея се стига по удобна но стръмна пътечка, която започва началото си от пътя между селцата Ненково и Пъдарци. Там на няколко места има къде да оставите автомобила си, извън пътя така че да не пречи и да се разходите до пещерата. До нея се стига за малко над 1 час, като пътечката до нея също предлага красиви гледки над язовира.

Рейтинг: 0

Все още не е гласувано