Меню

Затвори
menu

Водопад Триград

Затвори
Крайпътна маса близо до водопада
Крайпътна маса близо до водопада
Водопад Триград
Гледки в Родопите
Чешма до водопада
Отбивка по пътя към Триградски водопад
Време 0:05 часа
Трудност Ниска трудност
Близо до До Девин
Координати Координати:41.63271509935135, 24.388519085785614

Родопи е голяма планина в Югозападна България, където се намират много красиви местенца и забележителности. Една от тях е Триградският водопад. Той е разположен на север от Триград, като достъпът до него е много лесен.

Водопадът е отлична идея за кратка разходка сред природата, като е подходящ да се посети с цялото семейство. До него има удобно място за паркиране и отдих, като е супер идея за разходка – особено през летния сезон, тъй като там е прохладно.

Местенцето е много уютно. Чуват се пръските на водопада и шумът на реката. По пътя към него и около самия водопад природата е чудна, като се срещат и различни животинки. Пътят до него е асфалтиран и удобен за шофиране.

Маршрут

Водопад Триград се намира в Южните Родопи. Той е на около 5 километра южно от село Гьоврен, което е на около 19 километра южно от град Девин. До водопада се стига по удобен асфалтов път, като на метри от него има и място за отбиване извън пътя, където можете да оставите автомобила си. Там също така има чешма и дървена маса. След като тръгнете от Гьоврен в посока юг, към Триград, на около 5 километра след селцето ще видите дървената маса, вляво от пътя. Там можете да оставите колата си и да се насладите на красотата на водопада. Също така можете да продължите по пътечка, която ще ви отведе по-близо до него. Тя започва вляво от площадката и слиза надолу към реката.

Още за водопад Триград

Водопадът се намира в Южните Родопи. Той е леснодостъпен. Спуска се от източната страна на река Триград. Висок е над 10 метра и образува красива гледка. Можете да го видите, както от пътя, където паркирате, така и като се доближите до него, за да се насладите на гледката. Долу до реката има кратка пътечка, която тръгва вляво от отбивката на пътя. Там е отлично място за почивка през летният сезон, тъй като е сенчесто и приятно. Водопадът е отлична идея за разходка с цялото семейство, няма трудни места по маршрута и можете да вземете и децата си по време на него.

Забележителности близо до водопада

Водопад Османов вир – още един красив водопад, който се намира много близо. До него се достига, като продължите в посока юг, към Триград, като след около 850 метра ще видите отбивка вляво. Там можете да паркирате автомобила си извън пътя и да отидете отсреща до реката, където ще видите и красивия малък водопад. На отбивката има и дървена беседка, която е удобно място за почивка сред природата.

Пещера Дяволското гърло – пещерата е огромна и много красива. Тя се намира само на 2.5 километра след водопад Триград. До нея се стига, като продължите в посока Триград. След около 3-4 минути, вдясно от пътя, ще видите голям паркинг и входа на самата пещера. В нея се влиза на групи, като се заплаща и такса.

Триградско ждрело – ждрелото се намира близо до Триград. То е дълго около 7 километра, като вие ще минете през него, когато отивате по пътя към водопада и малко след него към Триград. Пътят там е тесен, но е добре поддържан. Също така гледките са уникални, през топлите сезони е прекрасна идея за разходка сред природата.

Още информация

За това приятно пътуване из Родопите се възползвахме от услугите на Toprentacar.bg. Както всички знаем в днешно време е трудно да се разхождаме из държавата ни и да се любуваме на всякакви природни забележителности без да имаме автомобил. Ако вие нямате собствена кола, то можете да се възползвате от услугите на компанията. Те предлагат многобройни автомобили, включително и електрически, които не замърсяват околната среда и също така са икономични. С тях ще можете да обикаляте на много места, без да има нужда да мислите как да стигнете.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Девин

Връх Соколица
Връх Соколица
Близо до:Смолян


Язовир Въча
Язовир Въча
Близо до:КричимСмолянски езера
Смолянски езера
Близо до:Смолян


Връх Мургавец
Връх Мургавец
Близо до:Смолян


Язовир Пампорово
Язовир Пампорово
Близо до:СмолянВръх Снежанка
Връх Снежанка
Близо до:Смолян


Триградско ждрело
Триградско ждрело
Близо до:Девин


Слонът до Настан
Слонът до Настан
Близо до:Девин