Меню

Затвори
menu

Водопад Свети Георги

Затвори
Водопад Свети Георги
Водопад Свети Георги
Гледка до водопад Свети Георги
Табелка с посоката до водопад Свети Георги
Време 0:05 часа
Трудност Ниска трудност
Координати Координати:41.90747847443163, 24.95302366864611

В Родопите има красоти – върхове, езера, водопади, пещери, ждрела, екопътеки и много други. Там също така има и много красиви растения и животни.

В източните части на планината, можете да отидете до водопад Свети Георги. Той е малък водопад – висок е около 6 метра. Водопадът е леснодостъпен, той е на метри от пътя между Горнослав и Орешец. До него се достига лесно по удобна равна пътечка за няколко минути, а малко преди него има и място за няколко автомобила.

Водопадът е много живописен, около него има много красиви растения и гориста местност. В топлите сезони е уникално място за почивка и наслаждаване на природата можете да го посетите с цялото семейство. Може също така да се мине и от другата му страна и да погледнете отгоре.

Маршрут

До водопада се стига по удобна пътечка за няколко минути. Началната точка и мястото, където може да оставите автомобила си е на 2 километра южно от Горнослав в Родопите. На един от завоите наляво, вдясно ще видите широко местенце, няколко планински пътя и табелка с надпис и посока към водопада. Там може да оставите автомобила си, извън пътя и да продължите наляво по равен път, след малко ще чуете и шума на водопада. Може да застанете срещу него, или да прекосите и да минете от неговата южна страна и да го погледнете отгоре. Мястото е лесно за достигане, но площадката пред водопада е стръмна и тясна.

Още за водопад Свети Георги

Водопадът е отлична идея за разходка със семейството. Може да разгледате природата, да се насладите на спокойствието и шума на водата. Водопадът е висок 6 метра, той много красив. До него се стига лесно.

Той се намира в източните Родопи,на височина от над 580 метра, близо до Горнослав, което е близо до Асеновград. Водопадът се намира на река Луда Яна, която извира малко по-нагоре. Близо до него има и параклис Свети Георги, отлично място за кратка разходка в Родопите.

Най-добрите сезони за посещаване за ранно лято и късна есен. Там природата е много красива, може да видите различни растения и животни. Там можете да видите растения като: габър, дива круша, хвойна, дъб, бор, ела, смърч, шипка и други. Също така в областта можете да видите и животни като: зайци, лисици,сърни, язовци, диви котки, видри и много други.

Други забележителности близко до водопад Свети Георги

Конна база Дивия град – ако обичате езда, може да посетите конна база Дивия град, тя се намира много близо до водопада. До нея се стига като отидете до Долнослав и продължите на югоизток (по пътя за Кърджали), като след около 470 метра след Долнослав има десен завой, по асфалтов път. Вие трябва да завиете там, след което да продължите по пътя само направо, малко след това има леко отклонение вдясно, по планински път и след около 1.5 километра ще стигнете до конната база. Тя е много красива, разположена сред природата, там се предлага яздене на коне.

Водопад Лястовичи вир – също наблизо се намира и друг красив водопад – водопад Лястовичи вир. До водопада се достига като отидете към Долнослав, след което помете по главния път в посока Кърджали, на около 470 метра след селцето ще видите пътя вдясно, по който трябва да тръгнете. След това ще премине към планински път, след около 20 минути ще се озовете пред конна база Дивия Град, там може да оставите колата си и да продължите пеш в посока североизток към реката долу. Там ще видите маркировка и пътечка, които се движат успоредно с реката, като те ще ви отведат до водопада. До него се стига за около 30-40 минути пеша.

Белинташ – също наблизо се намира и Белинташ. Там може да видите уникални панорамни гледки. До Белинташ се стига като от Орешец продължите по пътя към Врата, след това продължите по пътя към Сини връх. Според сезона, в който решите да отидете, може да се наложи да оставите колата си на 2.6 километра след Врата на разклона там – вие трябва да завиете надясно. След около 750 метра, трябва да направите още един завой надясно, там може да оставите колата си и да повървите 20-ина минути до началото на Белинташ. От там има и маркирана пътека, която ще ви отведе горе на панорамните гледки.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано

Забележителности до Асеновград

Язовир Четиридесетте извора
Язовир Четиридесетте извора
Близо до:Асеновград


Водопад до Новаково
Водопад до Новаково
Близо до:АсеновградРимски мост до ТОполово
Римски мост до Тополово
Близо до:Асеновград


Араповски манастир Света Неделя
Араповски манастир
Близо до:Асеновград


Връх Соколица
Връх Соколица
Близо до:СмолянВодопад Гюллек
Водопад Гюллек
Близо до:Кърджали


Язовир Марково
Язовир Марково
Близо до:Пловдив


Хижа Здравец
Хижа Здравец
Близо до:Пловдив