Меню

Затвори
Меню

Бекови скали

Затвори
Панорамна гледка от Бекови Скали
Време:0:40
Трудност:Ниска
Близо до:Брацигово
Координати:41.955010639386934, 24.397988285807035

Ако искате да видите чудни гледки и да се разходите сред природата то панорамната площадка Бекови Скали е отличен избор. Тя се намира близо до Равногор в Родопите. Равногор е на 55 километра югозападно от град Пловдив. Площадката открива чудесни панорамни гледки над околността и Родопите, включително и над красивия язовир Въча. На нея има пейки и беседка и може да поседнете и да се налюбувате на природата. До нея се стига лесно по удобен път, като може да идете със семейството, тъй като пътя не е труден.

Маршрут

Маршрут от Равногор до Бекови Скали

Покажи маршрута До Бекови Скали се стига от Равногор. Там имате два варианта, единия е да оставите колата си в селцето и да продължите по планински път, който започва от югоизточната част на селцето, в посока югоизток, след което като стигнете до параклис Св. Пророк Илия, да продължите по пътя в посока североизток, който ще ви отведе до самите скали и чудесната площадка. Там има и табелки. Разстоянието от края на селцето до параклиса е около 1 километър, а от параклиса до площадката е около 2 километра. От селцето до площадката маршрута се изминава за малко над 1 час.

Другия вариант, е да отидете направо до параклиса с колата, като пътя е лош, но ако карате бавно и отидете в сухо време, не би трябвало да има проблеми. До параклиса може да оставите колата си, след което да продължите пеш.

От параклиса, трябва да продължите по широк планински път в посока североизток, като трябва да повървите 30 минути. След кратко изкачване ще видите и табелки за площадката. Тя се намира насред дървета и друга растителност. Там има чудесна пейка и беседка. Може да снимате и да се налюбувате на уникалните гледки над язовир Въча. По пътя няма сянка, за това препоръчваме, ако ще ходите в топли дни, да идете по-рано сутрин.

Още за панорамната площадка Бекови Скали

Бекови скали е чудесна панорамна площадка намираща се на надморска височина от над 1400 метра, мястото е супер идея за кратка разходка сред планината. От нея има много красиви гледки както към Родопите, така и към язовир Въча. Там може да си починете и да се налюбувате на природата, като има удобни пейки и дори беседка. Мястото е отлично за почивка и снимки.

Други забележителности близо до Бекови Скали

Една от най-близките забележителности е Червената скала. Тя се намира доста близо до Бекови Скали. До нея може да се стигне от село Равногор като продължите в посока югоизток. Или от самия параклис може да поемете в посока югозапад, там има и поставена табелка. До нея се стига само за 10-ина минути. Тя също предлага красиви гледки над Родопите.

Може да посетите Фотиново. Много близо до него се намират чудните Фотински Водопади. До тях се стига по удобна пътечка, която започва в източната част на селцето и се движи успоредно на река Фотинска. От селцето до водопадите се стига за около 1 час, като малко преди самите водопади пътеката става малко по-стръмна. Там има няколко водопада и панорамна площадка, която открива красиви гледки.

Може също така да посетите и язовир Батак. До него се стига като тръгнете в посока Батак. Малко след града в посока Цигов Чарк, може да си харесате местенце и да се налюбувате на гледките.

Рейтинг: 5

Все още не е гласувано